Üdv minden kedves olvasónknak!

Az idei Gitármánia táborban a résztvevőknek a gitár-központú elfoglaltságok mellett lehetőségük nyílt a KORG szintetizátor zászlóshajójának kipróbálására, meghallgatására is. A koncertteremben elhelyezett, tekintélyparancsoló KORG KRONOS tudását Cséry Zoli ismertette bemutató és kurzus formájában. Az érdeklődők Cséry Zoli és Nagy János játékán keresztül ismerhették meg a KRONOS által nyújtott legérdekesebb hangzásokat - természetesen aki további részletekre volt kíváncsi, a kurzus során feltehette kérdéseit a szuperszintivel kapcsolatban.

 

 

Nagy János játszik a KRONOS-on

 

A KORG egy másik tekintélyparancsoló modellje is rendelkezésre állt a Gitármánia táborban: az SV-1, azaz a KORG Stage Vintage Piano egy olyan modell, melynek megalkotásakor az egyszerű, sallangmentes kezelhetőséget vették figyelembe a KORG mérnökei, így tehát ez az eszköz kiválóan alkalmas az önfeledt játékra. Rendkívül színvonalas megszólalása, kezelőfelületének egyszerűsége és valóban vintage megjelenése és hangja miatt előszeretettel alkalmazza számos hazai zenekar billentyűse is. Az SV-1 bemutatót Pulius Tomi tartotta. Az érdeklődők természetesen az SV-1 esetében is feltehették kérdéseiket a hangszerhez kapcsolódó kurzus folyamán.

 

 

Pulius Tomi és a KORG SV-1

 

Ráadásként a KRONOS nem csupán a bemutató kurzus folyamán szólalt meg - a látogatók nagy örömére Cséry Zoli a Subscribe zenekarral közös fellépés során is játszott a csodahangszeren. És itt még nem áll meg a felsorolás, ugyanis Nagy János is kezelésbe vette a KORG zászlóshajó szintetizátorát a European Mantra koncert keretében.

 

 

A European Mantra zenekar

 

A Gitármánia tábor részvevői számos egyéb érdekes programon is részt vehettek - a színvonalas koncertek, kurzusok, köztük Gereben Zita énekkurzusa, a zenekari órák mind-mind érdekfeszítő szórakozási lehetőséget nyújtottak a zene szerelmeseinek. A kiváló hangulatáról ismert esemény idén sem hazudtolta meg önmagát.

 

 

Gereben Zita énekkurzusa

 

További érdekesség volt az, hogy a szervezők a tábor résztvevői számára színvonalas eszközparkot biztosítottak arra az esetre, ha épp megszállná őket az ihlet: az Audio-Technica két minőségi mikrofonját, illetve a KORG SR-1 végtelen sáv rögzítését lehetővé tevő hordozható rekorderét kölcsönözhették ki 1-1 napra a táborozók átvételi elismervény ellenében, így az aktuális dalötleteket minden gond nélkül rögzíthették laptopjaikra. Erre a célra az Audio-Technica AT2020USB (közvetlen USB-összeköttetéssel üzemelő modell) mellett az AT2022 sztereó mikrofon is rendelkezésre állt. A minőségi és zökkenőmentes rögzítésről a KORG SR-1 (Sound On Sound) gondoskodott.

 

 

A Belmondo zenekar

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr363158057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása