Sziasztok!

Szeretnénk felhívni figyelmeteket hű olvasónk új albumára. Lipcsei Istvántól ([λιπ]) már hallhattatok és láthattatok különböző munkákat, melyekre általánosan jellemző, hogy készítésük során igen kiemelt szerepet kaptak régebbi és új KORG eszközök egyaránt.

 

 

A tavalyi évben blogunkon már bemutattuk nektek λιπ egy, a szóban forgó digitális albumon is hallható munkáját, a ReinKORGnation-t, mely stílszerűen tükrözi a szerző KORG hangszerek iránt érzett elkötelezettségét. λιπ öt trekkes albumának elkészítését a saját hangszereihez fűződő szeretete, illetve a korszakalkotó Jean-Michelle Jarre munkássága inspirálta. 
 

Az album egy pad-ekkel operáló, 'űrutazást előkészítő' intro-val indult, majd az említett dallal folytatódik. A ReinKORGnation-t tekinthetjük annak a fázisnak, amikor űrhajónkon a légkört elhagyva az ottani csendet és békét szemléljük egy apró ablakon kikandikálva. Remek elszállós muzsika, mely a finom dobokkal igen szórakoztatóra sikeredett.

Az album harmadik trekkje meglehetősen elgondolkodtató feeling-et képvisel. Űrutazásos hasonlatunkkal ismét élve, leginkább a távoli univerzumok közelségét sugallja a Blue's Song összhangzása. E szépen felépített nótát egy még inkább fokozatosan fejlődő dal követi - a sejtelmes hangzásokat felvonultató Awakening címéhez hűen ébredésszerűen bontakozik ki. Az ambient muzsikák kedvelői számára az album teljes egésze, de különösképpen ez a dal ajánlott..

Az ezt követő ötödik dal, a Fusion már az album egészéhez képes erőteljesebb, de mégis finom dobokkal van megáldva. Erre a dalra már szaporább hangzás jellemző. A gyorsabb tempó és az egyre dinamikusabb megszólalás, majd a negyedik percnél kiteljesedő dallam egyben az album kibontakozását is jelenti. Érdemes egyben végighallgatni λιπ munkáját - hallhatóan sok munka, és átgondolt szerkezet jellemzi a Retrogene-t.
 

Az album létrehozása során a KORG hangszerek közül hallhatjuk a KORG TR-t, a KORG R3 virtuál analóg szintetizátort, valamint a KORG AX3G multieffekt pedált is használat közben. Ezúton is szeretnénk gratulálni az új albumhoz, és egyben köszönjük, hogy továbbra is a hű KORG-felhasználók között tudhatjuk λιπ-t.

Lipcsei István Retrogene c. albuma meghallgatható és megvásárolható digitális formátumokban IDE kattintva

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr63177672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

λιπ 2011.08.26. 08:02:31

Köszönöm szépen srácok!!! :)
süti beállítások módosítása