Sziasztok!

Az idén bemutatott KORG aktualitások között már találkozhattatok az MMA130 monitor erősítővel, melyről eddig viszonylag kevés szó esett blogjainkon. Így hát hiánypótlóként az alábbi cikkben olvashattok az eszköz tudásáról, valamint arról, hogy milyen szituációkban alkalmazható igazán hasznos segédeszközként a KORG egyéni elgondoláson alapuló hordozható monitor erősítője.

 

 

Mit nyújt az MMA130?

Elsősorban eddig nem tapasztalt rugalmasságot mobil performanszok előadása terén. Az MMA130 nem csupán egy elemről is működtethető monitor erősítő, hanem egyben egy négy csatornás keverőként is funkcionál - két állítható mikrofon/vonali bemenet + két külön vonali bemenet áll rendelkezésre, ezen kívül az AUX bemeneteket is használhatjuk RCA, mini-sztereó, vagy 6,3mm-es jack kábel csatlakoztatására. Három sávos equalizer segíti a helyes hangszín beállítást. Hasznos funkció az anti-feedback control, mely segítségével megakadályozhatjuk az eszköz gerjedését mikrofonozott hangszerek hangosítása esetén.

Az eszköz kialakítása révén vízszintesen, illetve függőlegesen is használható. Ideális mobil DJ-zésre, billentyűs hangszerek kihangosítására, de nem szabad kifelejteni a felsorolásból a Wavedrum-mal való kompatibilitását sem - egyrészt könnyedén rögzíthető rá a Wavedrum állványa, másrészt pedig 9V DC kimenetéről biztosított a Wavedrum tápellátása (más, szintén 9V DC-s tápegységgel üzemelő KORG eszközökkel is kompatiblis - többek között microSAMPLER, PS60, microSTATION, microKORG XL, microSAMPLER, microPIANO, KAOSS PAD QUAD, KAOSSILATOR PRO, WAVEDRUM, monotribe)..

Hangosítás elemről?

Érdekesen hangzik, de a válasz: igen! Hat C elemmel, ECO (takarékos) módban akár 12 órán át használhatjuk az MMA130-at; 12 C elemmel pedig akár egy teljes napon át zavartalanul hangosíthatjuk ki hangszereinket. Az említett ECO mód használata nagyban csökkenti az eszköz áramfelvételét, így az elem élettartamát növeli.

 

 

Kik számára ideális eszköz az MMA130?

Az MMA130 segítségével pillanatok alatt hangosíthatunk ki tetszőleges vonali szintű kimeneti jellel rendelkező eszközöket akár kül-, akár beltéri performanszok levezényléséhez. Így tehát minden különösebb gond nélkül adhatjuk elő dalainkat olyan helyszíneken, ahol a professzionális hangosítás nem biztosított. Az MMA130 kialakítása révén alkalmas akár 100 dB-es hangnyomás leadására is, elemes használat mellett - e tulajdonsága teszi igazán impozánssá a mobil szórakoztatók számára.

Képzeljük el, hogy zenekarunkat meghívták egy helyszínre, ahol adott lenne a közönség, a jó hangulat, csupán egy dolog hibádzik: a hangosításhoz használt eszközök vagy meghibásodtak, vagy egyszerűen nem áll rendelkezésre használható PA-rendszer. A kisebb zenekarok tagjai biztosan találkoztak már ilyen, vagy ehhez hasonló szituációval. Ilyenkor igen lehangoló és idegőrlő élmény az este közepén nekiállni a rendelkezésre álló hangosítási eszközök problémájának kijavításába (a zenére éhes közönség zsibongása mellett ez egyre nehezebbé válik az idő telésével), vagy épp egy szakembert keríteni, aki esetleg még belátható időn belül orvosolni tudja a problémát.

Az ilyen helyzetekben rendkívül jól jöhet egy olyan eszköz, mely hordozható, nagy hangnyomás leadására képes, és gyakorlatilag megoldható vele a kérdéses probléma. Az MMA130 könnyedén elfér egy gépkocsi csomagtartójában, vagy adott esetben egy turnébuszban, és már önmagában is impozáns hangerő leadására képes, amellett, hogy tiszta hangminőséget nyújt. Ezen tulajdonságai kiválóan alkalmassá teszik tehát utcai fellépésekre, de színpadi monitor hangfalként is megállja a helyét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr903245826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása