Sziasztok!

Két igen érdekes felvételre szeretnénk felhívni a figyelmeteket, melyek a Wavedrum Mini Sensor Clip-jében rejlő lehetőségeket hivatottak demonstrálni. A japán anyacég által bemutatott felvételeken egy sztepptáncost (Aska) láthatunk, amint a Mini egyes hangszíneit szólaltatja meg a fa felületen lejtett táncával.

 

 

Az első felvételen szólóban előadott sztepptánc hatására szólalnak meg a Mini hangszínei: a fafelületre csatlakoztatott Sensor Clip a ritmikus lábmozgás minden apró nüanszára reagál. A Mini által kínál hangzáspaletta nem csupán a dobokra terjed ki - a klasszikus dobhangok széles választéka mellett sok-sok perkusszív mintát, illetve dallamot játszó hangszínt is találunk a legújabb Wavedrum 'Junior'-ban. Nos, igencsak érdekes jelenség az, amikor egy japán fiatalember szteppcipőben lábmozgásával szitár hangokat produkál egy kör alakú, hordozható dobszintetizátorral, anélkül, hogy annak dobfelületéhez hozzáérne. 2011-et írunk, így hát lassan már semmin sem fogunk meglepődni...

A második felvételen a Tapjamcrew-s Aska lábjátéka kiegészül egy frappáns dobossal, aki szintén egy Wavedrum Mini-n játszik. Két Mini egyidejű használata már nagyban növeli a játék komplexitását - Ryo Kanda dobkísérete megfelelő alapot szolgáltat egy igazi Wavedrum Mini-show-hoz... a két előadó együttes performanszát is érdemes megtekinteni. Első körben egy kilencvenes évek Jacko-slágereinek ritmikáit idéző dobkísérettel vegyül a sztepptánc. Ezt követően pedig egy tribal house megközelítésű előadást láthatunk, melyben szerepet kap a Mini-ben megtalálható zenei hangok egyike is, a Techo Voice című preszet. Ki tudja, mit hoz a jövő - talán nemsokára Michael Flatley is egy Wavedrum Mini-vel fogja elkápráztatni közönségét :)... Jó szórakozást!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr493394048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása