Üdv minden kedves olvasónknak!

A KORG-kedvelők számára nyilvánvalóan nem szükséges bemutatnunk Jordan Rudess-t, a Dream Theater billentyűsét, akit már számtalan KORG-bemutató videóban láthattunk és hallhattunk.

 

 

Rudess a nemrég elhunyt Apple-vezér, Steve Jobs tiszteletére publikált egy felvételt, melyen egy saját tribute dalt ad elő. Rudess-ről tudjuk, hogy elkötelezett híve egyrészt a nagy tudású workstation szintetizátoroknak, másrészről pedig mindig is nyitott volt az újító szellemű zenei technológiák iránt.

Itt jön a képbe az Apple és Rudess kapcsolata, ugyanis az elmúlt időszakban szinte minden videós megjelenésén láthattuk, hogy Rudess és iPad-je szinte elválaszthatatlan muzikális partnerekké váltak - a Dream Theather billentyűse előszeretettel alkalmazza ugyanis az érintőképernyős kezelés előnyeit felmutató zenei App-eket performanszai során. Talán ezért is érezte kötelességének, hogy tisztelegjen Steve Jobs előtt, kinek nagyban tulajdonítható az érintőképernyős okostelefonok és táblagépek elterjedése. Az alábbi tribute dal alaphangszereit a KRONOS és egy iPad-en futó MorphWiz képezik.

Itt pedig szeretnénk megemlíteni, hogy a Rudess-kedvelők nagy örömére a Dream Theather nemsokára hazánkba látogat egy fergeteges koncert erejéig - az eseményre a Papp László Sportarénában fog sor kerülni, 2012. február 17. (péntek), 20 órai kezdettel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr533403140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása