MESSE 2012 - KORG újdonságok

 

KORG microKEY-25, KORG microKEY-61

A microKEY egy kompakt USB MIDI billentyűzet, mely ideális azon felhasználók számára, akik könnyen használható és kisméretű audio setup-ot szeretnének. A 37 billentyűs modell mellé immár két új változat is bemutatásra került: a kiemelkedően hordozható 25-billentyűs modell kisméretű, de hatékony megoldás mobil zenei setup-okhoz; az öt oktávos, 61-billenytűs verzió billentyűsök számára készült.

 

 

Az immár három változatban bemutatott microKEY nyomásérzékeny mini-billentyűzettel van ellátva, melyhez kiváló játékérzet társul. A 25-billentyűs modellen található vezérlők között megtaláljuk az arpeggiator, sustain/tap tempo gombokat, illetve a joystick-et is. A 37 és 61 billentyűvel rendelkező változatok Pitch Bend és Modulation kerékkel vannak ellátva. Használatukhoz nem szükséges driver, a számítógéppel könnyedén összeköthetők.
Újdonság, hogy a iPad-hez is csatlakoztathatjuk a KORG microKEY-t (ehhez a 25-billentyűs modell esetében a Camera Connection Kit-re van szükségünk). Kettős USB-portjuk révén összetettebb rendszerben is használhatók más USB-vezérlőkkel.

 

 

Már a 37-billentyűs modellhez is számos extra kiegészítő járt, hát még az új változatokhoz!
A 61-billentyűs változat mellett döntők számára igazi kincsek várnak, ugyanis az öt oktávos változat mellé a KORG Legacy Collection Special Bundle is jár majd, mely tartalmazza a legendás MS-20, Polysix, Mono/Poly, M1 és Wavestation modellek digitális leképezését (bónuszként egy MDE-X effekt plugin ingyenes letöltés is tartozik a csomaghoz).

Két taggal bővül a KORG KRONOS Sound Library kollekció!

Nem is oly régen debütált a KRS-05 Ensemble Combinations hangszín-készlet, máris itt az újabb két tag, az EXs11 Legendary Strings és az EXs13 Jazz Drums Expansion Kit.

EXs11 Legendary Strings

 

Az EXs11 csomag körülbelül 2,5 GB-nyi vonás PCM mintát, illetve 128 programot tartalmaz. Válasszon az olyan kivételes hangszerekkel feljátszott szóló performanszok közül, mint a Stradivarius, vagy használja a teljes zenekari összhangzást! A triolázás, vibrato, pizzicato minták mellett eltérő számú zenekari tag által feljátszott hangszíneket is találunk, melyek a legigényesebb produkcióban is megállják a helyüket. A nagyméretű mintákban a hangszerek hangjának apró részletei is kiválóan kivehetők. Megjelenés várható ideje: 2012. április.


EXs13 Jazz Drums Expansion Kit

 

Ez a kollekció a KRONOS-ban található Jazz Ambience Drums preszetekhez szolgál kiegészítőűl; körülbelül 1 GB-nyi PCM mintát, 48 programot, 12 dobkit-et tartalmaz. Ez a speciális dobhangszín-gyűjtemény sajátos karakterű dob és perkusszív mintákra fókuszál, melyeket speciális dobolási technikák segítségével rögzítettek (ütös, seprű, multi-rod hangszínek). A hagyományos perkusszív palettában kiváló minőségű cintányér hangokat is találunk, így minden adott egy rendkívül elegáns jazz hangzás létrehozásához. A multi-rod minták ideálisak akusztikus előadásokhoz. Próbálja ki már meglévő Drum Track-jeit az EXs13 dob mintáival, és érezni fogja a különbséget. Várható megjelenés: március vége.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr114329709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása