Sziasztok!

Az alábbi rövid útmutatóban olvashattok arról, hogy miként alkalmazhatjátok a KORG KAOSS PAD 3-at a Traktor effektjeinek vezérlésére.

 

 

A beállítások elvégzése után a KP3 X-Y felületével tudjátok kiválasztani és vezérelni a Native Instruments Traktor effektjeit - ez a felállás gyors és intuitív együttműködést tesz lehetővé az eszköz és a szoftver között. Az így kapott setup könnyen kezelhető és számos új lehetőséget kínál a zenéléshez.

A beállítások elvégzése pár perc alatt elvégezhető. Ehhez mindössze a KORG USB MIDI Editor  telepítésére van szükség. A szoftver helyes futásának ellenőrzéséhez elég, ha teszteljük, hogy megtörténik-e az USB MIDI Editor és a KP3 között az adatcsere egy-egy utasítás után.

Az itt letölthető .tsi file (jobb klikk -> mentés másként.. !) a KP3 gyári beállításain alapul (részletekért lásd a KP3 használati útmutatóját, illetve az alábbi képet).

 

 

A következő lépés a Traktor megnyitása --> Válasszuk ki a "Controller Manager" menüpontot a File menüből. Az alábbi ablak fog megnyílni.

 

A Device Set up felületen klikkeljünk az "ADD" gombra, majd válasszuk ki a "Generic MIDI" funkciót.

 

 

Ezt követően válasszuk ki a KP3-at at "In-Port" és "Out-Port" pontoknál. Az alábbi ábrán látható, miképpen kell kinéznie az elvégzett beállításoknak:

 

 

Következő lépésként klikkeljünk az "IMPORT" gombra a párbeszédpanel alján, majd válasszuk ki az itt letölthető .tsi file-t (jobb klikk -> mentés másként.. !). Klikkeljünk az OK-ra; ha ezeket a lépéseket megtettük, az alábbi ábrához hasonló beállítások kell, hogy kapjunk:

 

 

 

Zárjuk be a "Preferences" ablakot. A beállítások elvégzése megtörtént.

 

 

Az alábbi képen láthatjuk, ahogyan a KP3 a Traktor A Deck-hez és az FX Unit 1-hez került hozzárendelésre. A KP3 Sample Bank C és D gombjai a Loop IN/SET CUE, illetve a Deck B Loop Out funkciókhoz lettek hozzárendelve.

Az NI Traktor KP3-mal való vezérléséhez szükséges gyári beállításokat tartalmazó file-ok:

Gyári KP3 mapping file

Gyári KP3 'all data' file

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr644529006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása