Sziasztok!

A City Music jóvoltából egy közel tizenkét perces videó keretében láthatjuk/hallhatjuk a KORG zászlóshajó workstation-jének második generációs, bővített memóriával megáldott verzióját mintázás közben. Habár az eszköz főként a kilenc hangképző engine által kínált széles körű hangzáspalettája miatt bizonyul igazán hatásos fegyvernek, ettől függetlenül bármilyen szituációban jól jöhet a felhasználók számára az, hogy saját, egyéni mintáikkal bővítsék az élő performanszokra előkészített szettjeiket.

 

sampling_572.jpg

 

A videóból is láthatóan ez a KRONOS X esetében igen egyszerűen és gyorsan történik. A City Music munkatársa először egy mikrofon segítségével rögzíti saját hangját. Ezt követően kerül bemutatásra egy igazán hatásos, és sok esetben életmentő folyamat, az ún. resampling. Az újramintázással az eszköz kimeneti jelét rögzíthetjük minták formájában, miközben a hangszer saját szekvenszere fut. Ily módon tehát lehetőségünk nyílik olyan futamok mintázására, melyeket később valamilyen okból adódóan nem külön part-okként, hanem a továbbiakban mintaként akarjuk kezelni és a dalba illeszteni.

Ez a módszer példának okáért arra is alkalmas, hogy a projektünk egy részét valamilyen jellemző paraméter beállításokkal rögzítsük, további feldolgozás céljából, majd ezt követően a kérdéses paramétereket a projekt alakulásának megfelelően tovább alakíthatjuk anélkül, hogy az éppen aktuális állásra jellemző sound elveszett volna. Nyilvánvalóan egy ilyen problémára más jellegű megoldások is adottak (például adott állásban elmentjük a hangszínt/Combination-t), de a resampling olyan szituációkban is hasznos lehet, mint például egy régebbi dalunk elemének átörökítése egy másik nótába, vagy adott esetben hip-hop dalszerkesztési trükkök megvalósítása.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr194715605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása