Meglepetést keltett az idei Frankfurti zenei vásáron hogy a Korg nem valami óriási zenemasinával rukkolt elő hanem a játékpiacon ismert NINTENDO DS konzolra fejlesztett egy szintetizátor/groovebox  programot.Mi itthon nem igazán ismerjük azt a japánból induló handy játékkultúrát(kultuszt) ami a NINTENDO-t övezi ezért furcsa hogy egy híres zeneipari gyártó erre a területre fejleszt.Az ok az hogy a gyors,hordozható zenekészítés egyre nagyobb teret hódít a világban és a célkészülékek már alkalmasak ilyen jellegű alkalmazásokra is.A GAMEBOY játékokhoz már évek óta gyártanak zenei szoftvereket amik kihasználják a szép 8 Bit-es hangját,az iPHONE telefonokra is készültek már zenei programok és a NINTENDO DS-t is használhatjuk vezeték nélküli midikontrollernek.Ennek tükrében és már ismerve a KAOSSILATOR sikerét nem is olyan furcsa az ötlet.Sokkal több embernek van DS-e mint hangszere.A videók és a kicsit még ködös specifikációkból kitünik hogy nagyon jó móka vár ránk.

A programról:

Két KORG MS 10 jellegű szintit tudunk egyszerre hajtani saját stepszekvenszerrel és teljeskörű valós idejű szerkesztéssel.A DS két képernyője nagy segítség hiszen a funkciós lapokat kedvünk szerint pakolhatjuk így láthatunk több munkafolyamatot egyszerre.A képekből kiderül hogy a külalakja nagyban hasonlít a LEGACY COLLECTION felületéhez.

Az oscillátorok,szűrők,lfo-k valamint a modulációs mátrix(dugdosós telefonközpont) szabadon realtime szerkeszthetők.A hozzá tartozó stepszekvenszer ELECTRIBE-os illetve a KAOSSILATOR-ból ismert skálázott kezelőfelület is felbukkan, valamint még zongorabillentyüzet is van a változtatható feljátszó ablakok között.(csodálatos)

A dob része négy csatornás és dobszintetizátornak tűnik,ahol kikeverhetjük a saját hangjainkat és a hozzátartozó szekvenszerrel hajthatjuk ezeket.A képekből kiderül hogy modulációs szekvenszerek is tartoznak a sávokhoz illetve az accent kiemelést is külön szabályozhatjuk.Van még három effektprocesszorunk is ami tempo delay,flanger,és reverb lehet.Akárhonnan nézzük ez egy igazi zsebgroovebox amivel nagyon jól lehet dolgozni.

Ha a DS vezeték nélküli funkcióit kihasználják akkor sorba kötve akár többen is zenélhetnek egyszerre ami nagyon jó szórakozást ígér.Ezenkívül ha megunjuk még mindig játszhatjuk a kedvenc játékainkal a konzolon.Én személy szerint nagyon várom mert ez megint egy új lehetőség az elektronikus zene rajongóinak.

ILLEGAL

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr55387815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scorchio · http://scorchio.freeblog.hu 2008.08.24. 01:39:49

Volt már alkalmam játszogatni ezzel a kis gyönyörűséggel - roppant jó dolog, hogy a KORG komolyan vette a konzolos zenélésben rejlő lehetőségeket és egy, a lehetőségekhez mérten professzionális szoftvert dolgozott ki. Nem túl gyakori sajnos, hogy hivatalos zeneszoftver jöjjön ki a mostani konzolokra.

Igazság szerint - a Nintendo DS-ben rejlő lehetőségeket ismerve - csak egyetlenegy negatívumot találtam. Azt, hogy nincs még egy DS-em, hogy fusson rajta egy másik. :D
süti beállítások módosítása