Ne is vitatkozzunk - az igazi zongora annyira egyedi, különleges hangszer, hogy lehetetlen bármivel is tökéletesen pótolni. Ez a tény persze még nagyobb kihívást jelent azok számára, akik valamiért mégis megpróbálják. :-)

Bár nem sokan tudják, történelmi évfordulóhoz érkeztünk: tegnapelőtt lettem 40 éves. Ebből az alkalomból csodálatos ajándékot kaptam az én drága angyalomtól, Gabitól. Egyszerre két zongorával örvendeztetett meg! Mégsem kellett nagyobb helyet csinálnom a stúdióban - a helyes megfejtők már rájöttek: igen, az OASYS-szel kapcsolatban történt valami.

Akik meghozzák a jó döntést és vesznek OASYS-t, természetesen gyárilag kapnak benne zongorákat is. Ezek közül a legjobb az EXs2 nevű, általában minden igényt magas szinten kielégítő Concert Grand Piano. Én is nagyon szeretem, koncerten is használom. Megvan a saját karaktere, és egyébként nem tudom, milyen gyártmányú zongora hangmintáin alapul (aki kitalálja, kap tőlem valamit). Update: közben megtaláltam a választ.

Szerencsére tavaly azonban az történt, hogy precizitásukról híres nyughatatlan németek az okos fejükbe vették, hogy több híres zongora hangját is felveszik és OASYS-hangszerként eladják az ínyenceknek. Természetesen azonnal érdekelni kezdett a dolog. :-) Ők a kicsi de méltán nagy elismerésnek örvendő KARO cég, mára sok más hangmintát is árulnak OASYS-hez. Az ő első "zongoráikat" kaptam most meg ajándékba, a KGP-1 csomagot. Ez a két legjobb zongoramárka, egy Steinway és egy Fazioli hangját tartalmazza (van egy harmadik is, mely az első kettő virtuális kombinációja). Egy-két titkot megtudhatunk a Blogasysen, vagy a Korgforums.com-on arról, hogy is csinálták, demók pedig itt hallhatók. Nemcsak az OASYS-hangszerek, hanem a kiszolgálás is profi egyébként. Olyan kiváló minőséget képvisel a cég, hogy a felhasználókon kívül magának a Korgnak elismerő véleményét is kivívták - amit nem adnak ingyen.

Itt egy érdekesség, együtt látható az OASYS és egy Fazioli. Ja, és Herbie. :-) Jó kis kombináció!

A zongora iránt érdeklődőknek ajánlom John-Paul Williams A Zongora című, itthon is megjelent könyvét. Gyönyörű képekkel illusztrálva meséli el a több mint 300 éves hangszer történetét, részletes leírást adva az összes márkáról. Nincs is több időm, sziasztok, megyek zongorázni... :-) A legközelebbi koncerten már a Steinway-emen játszom!

Üdvözlettel,

Janca Ákos
multi-instrumentalista zenész, zeneszerző
www.futureplant.info

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr781175257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scorchio · http://scorchio.freeblog.hu 2009.07.19. 13:48:29

Azt hiszem, Herbie a videón látható két hangszerével én is meglennék egy darabig. De ha választani kellene közülük... ajjaj! :D
süti beállítások módosítása