Üdv minden kedves olvasónknak!

Blogjaink hasábjain már olvashattatok a KORG egyik legérdekesebb zenei munkaállomásáról, a számtalan professzionális hangszínt, kombinációt, dob kit-et felvonultató M50-ről. Pár hónappal ezelőtti cikkünkben az eszköz klasszikus MIDI stúdiókörnyezettel való kompatibilitását vizsgáltuk - mondanunk sem kell, a KORG több impozáns színben is kapható all-in-one csodamasinája remekül megállta a helyét több más stúdióeszközzel együttesen használva is.

 

 

E cikkünk apropója szokásos netes csemegézésünk során bukkant fel - Nismology5 egy Egyesült Királyság-béli trance muzsikus, aki számos érdekes felvételt osztott meg a Youtube-on, melyeken élő szintetizátor futamokból és munkaállomásába programozott trance ütemekből álló live act-eket ad elő.

Az alábbi felvételek elsősorban az elektronikus zenét, azon belül is a trance műfajt kedvelők számára tartogatnak érdekességeket - Nismology5 a KORG M50-et színtiszta trance felfogásban használja dalainak élő előadásához. Ehhez segítségül szolgálnak az M50 által biztosított hangszínek, melyeket Nismology5 saját ízlése szerint alakítgatott át, és mentett el user combination-ök formájában. Az általa megosztott munkák sikerességét jelzi az is, hogy a videók kommentjei között számos felhasználó is jelezte: hajlandó lenne fizetni Nismology5 saját combination-jeiért.

Az első felvételen több híres trance-darab cover verzióját hallhatjuk élőben előadva. Aki ismeri ezen nótákat, az bizonyára elismerően fog tekinteni a Bristol-i trance-kedvelő zenészre, kinek Youtube-oldalán még számos más érdekességet is találhatunk. A második felvétel szintén egy kedvelt muzsika cover verziója; itt az M50-et egy microKORG-gal együtt láthatjuk és hallhatjuk használat közben.

 

Nismology5's Trance Soundset

 

Nismology5 - Mason - Exceeder cover song

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr393235853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása